Ljudje povečini mislimo, da denar izdajata vlada ali centralna banka v obliki kovancev in bankovcev. “Resnica je zelo drugačna,”.
“Večino denarja, ki je v obtoku, ustvarjajo komercialne banke z odobravanjem posojil.” In to tako rekoč iz nič. Denar že dolgo nima več neposredne povezave s fizično stvarnostjo. Le številke potujejo po virtualnem prostoru.
“Ko položimo denar na račun, je banka dolžna obdržati le določen del tega kritja, po navadi manj kot deset odstotkov.Ves ostali denar pa posodi naprej. Na ta način ustvari nov denar.Če torej na svoj račun položimo 1000 evrov, bo banka za kritje zadržala le deset odstotkov pologa, 900 evrov pa bo posodila naprej.Recimo, da tisti, ki prejme posojilo, 900 evrov položi na svoj račun. Banka zadrži 90 evrov, 810 jih posodi naprej. In naprej. In naprej.“Na ta način banke ustvarjajo denar,”. “Ko pridete dvignit svojih 1000 evrov, vam ne bodo rekli, oprostite, imamo jih samo 100, ker smo jih 900 posodili naprej. Lahko dobite svojih 1000 evrov, čeprav banka tega denarja sploh nima.
Niti natisnili ga niso.To so samo številke na računih.”Ko so slovenski obrtniki pred kratkim protestirali tako, da so dvigali gotovino s svojih računov, so banke morale naročiti bankovce iz tujine.“To mi je povedal znanec, ki dela na banki. Niso si mogli privoščiti, da ne bi imeli dovolj denarja. Ko enkrat ljudje dobijo občutek, da denarja ni, nastane panika. To se je zgodilo leta 1929.
Takrat so vsi tekli dvignit svoj denar, ki ga na banki dejansko ni bilo.”V fizični obliki, kovancih in bankovcih, je le tri odstotke denarja. Ker pa banke ustvarjajo denar s potezo s pisalom in ga nato posodijo kot dolg, obremenjen z obrestmi, je količina denarja v obtoku v Veliki Britaniji od leta 1971 do leta 1996 narasla za 2000 odstotkov. Od leta 1971 dalje denar tudi ni več vezan na zlato. “Denar je le list papirja.
“Če ga nesete v banko, zanj ne boste dobili koščka zlata, ampak drug list papirja. Denar ni več vezan na realnost, v kateri živimo.”
M.K.

 

Samo še 3 države nimajo privatne Centralne banke,katera ni v lasti Rothschildov.To so Severna Korea,Sirija in Iran.

Dovolite mi,da izdajam in nadziram državni denar in mi je vseeno,kdo piše zakone. Mayer Amschel Rothschild (1744-1812),ustanovitelj hiše Rothschild.


"Če moji sinovi ne želijo vojn,vojn ne bi bilo"Gutle Schnaper,žena Mayer Amschel Rothschilda in mati njegovih petih sinov.

"Niti papirna valuta niti depoziti nimajo blagovne vrednosti.
Sam po sebi "dolarski" bankovec je le kos papirja.Depoziti so zgolj vpisi v knjige."“Modern Money Mechanics Workbook” – Federal Reserve of Chicago, 1975

 

Prepovedan dokumentarec:Kako so banke oropale svet?(Inside Job)

Pripravil in uredil

Leon B.