MODROSTNI ZOBJE ZOBOZDRAVSTVENA GOLJUFIJA&ZAKAJ RABITE SVOJE MODROSTNE ZOBE

Mi zaupamo našim zobozdravnikom,da storijo kar je najboljše za nas,medtem,ko se pogosto niti ne vprašamo o njihovih metodah.Morali bi dvomiti in sami raziskovati.Zdaj lahko delim moje raziskave in iskanje z vami,tako da lahko sprejmete odločitev sami in ne samo poslušati zobozdravnika,samo zato ker vam on pove tako.
Mnogim od nas so povedali,da morajo modrostni zobje biti izpuljeni,ker niso zares pomembni.V skladu z zobozdravniki,so le nepotrebni zobje,ki delajo neprijetno gnečo v naših ustah.

Kaj so modrostni zobje

Modrostni zobje,ki jih tudi imenujemo Tretji Kočniki,so zobje,ki se nahajajo čisto zadaj.Ponavadi zrastejo,ko ste v poznih najstniških ali zgodnjih dvajsetih.
Po poročilu,objavljenem v American Journal of Public Health,je več kot 67% odstranjenih modrostnih zob,brez potrebe.Od 10 miljionov izpuljenih modrostnih zob v Ameriki vsako leto,je samo 20% potrebnih puljenja.
Morate razumeti,da stare zgodbice,da modrostni zobje povzročajo razne bolezni preprosto niso resnične.Poglejmo na to realno,to je velik biznis(milijardo dolarjev letno)za zobno industrijo.

Leta 1900 je dr Weston A.Cena naredil obsežne raziskave o povezavi med oralnim zdravjem in boleznimi.Odkril je avtohtona plemena,z svojimi tradicionalnimi prehranskimi navadami,katera so bila skoraj 100% brez zobne gnilobe.Prišel je do zaključka,da zobne in zdravstvene težave ležijo v prehrani.Na srečo to odkritje danes,prakticirajo holistični zobozdravniki,kateri razumejo,da ko,kosti čeljusti dobijo dovolj hranilnih snovi med razvojem bo vseh 32 zob imelo pravilen prostor v ustih brez izrivanja.To pomeni,da je pravilna prehrana ključ v ozadju težav brez modrostnih zob.Dr. Weston Cena je tudi odkril,da ko so ta plemena začela konzumirati sladkor in belo moko,so se njihova popolna zdrava zobovja začela hitro slabšati.

Toplo priporočam branje njegove knjige-Nutrition and Physical Degeneration-

Zakaj rabite vaše modrostne zobe

Naši zobje so notranji vitalni živi organi,ki so povezani s telesom kot celota.
Modrostni zobje so povezani(sodeč po akupunkturnih meridianih) z našim tankim črevesjem in našo hipofizo.V resnici je 46% motoričnih in senzoričnih živcev v možganih in v možganski skorji,med seboj povezanih z vašimi usti in obrazom.
Torej,vsakič,ko je zob odstranjen,je moten in prelomljen akupunkturni meridianski sistem,ki ga kitajska medicina pozna že 5000 let in ki pozna to ključno razmerje med zobmi in sklepi,hrbteničnimi segmenti,vretenci,organi in endokrinskimi žlezami.

izpuljenje modrostnih zob je lahko nevarno

Ali ste vedeli,da so med 57.000 in 175.000 ljudi,dobili po puljenju modrostnih zob stalno ščemenje,zbadanje ali odrevenelost,ki jih povzročajo okvare živčevja.To ponovno dokazuje dejstvo,da so vsi naši zobje povezani preko živčnega sistema v vsak del našega telesa.Čeprav je to pogosta operacija večina ljudi,puljenje modrostnih zob vključuje zelo resen rizik,ki lahko privede do nenadne smrti TUKAJ

Torej,zaradi vseh teh razlogov,ne priporočam odstranitev modrostnih zob,razen če obstaja dober razlog za to.Sodeč po Jay Friedmanu Kalifornijskemu zobnemu svetovalcu,več kot dve tretjini vseh ekstrakcij modrostnih zob so zdravstveno nepotrebna in bi bilo popolnoma vredu,če bi pustili svoje modrostne zobe premiru.

 

Reference:Stockton, S., “Jawbone Cavitations: Infarction, Infection and Systemic Disease”, Townsend Letter for Doctors & Patients, April 2000.

 

Friedman, DDS, MPH, Jay. “The Prophylactic Extraction of Third Molars: A Public Health Hazard.” American Journal of Public Health 97.September (2007): 1554. Print.

 

 

Pripravil in uredil:

Leon B.