Ali živimo v časih ob koncu sveta kot ga poznamo?
Da,smo preroška generacija v preroških časih,tista oddaljena generacija za katero je bila napisana Henohova knjiga.(75+Svetopisemskih knjig vključno z današnjim Svetim Pismom so preroške knjige Pridigar 1/9"Kar je bilo, bo spet, kar se je zgodilo, se bo spet zgodilo, nič ni novega pod soncem")
Sveto pismo prerokuje mnogo dogodkov,ki se bodo zgodili v teh preroških časih.
Te dogodke je mogoče označiti kot naravne znake,duhovne znake,sociološke znake,tehnološke znake in politične znake.Lahko pogledamo,kaj Sveto pismo govori o teh stvareh in če so znaki prisotni v izobilju,smo lahko prepričani,da dejansko živimo ob koncu sveta kot ga poznamo.

V Luku 21:11 so navedeni nekateri naravni znaki,ki se bodo zgodili pred Jezusovim drugim prihodom: "V različnih krajih se bodo dogajali veliki potresi,lakota in kuge in strašni dogodki in veliki znaki z neba".

V obdobju 13 let,med letoma 1991 in 2004,so samo v ZDA  doživeli pet svojih najdražjih orkanov v zgodovini,3 od 4 največjih tornadov v zgodovini in 9 od 10 največjih nesreč,kot jih je določila FEMA.Leta 2012 smo videli orkan Sandy,ki ga nekateri imenujejo "popolna nevihta".

Zdi se,da so vsi ti dogodki ogrevanje do tistega,kar prihaja naslednje - »rojstne bolečine«, kot jih je Jezus imenoval v (Mateju 24,8).


Sveto pismo prikazuje pozitivne in negativne duhovne znake. V 2. Timoteju 4: 3-4 odkrivamo,da bodo mnogi ljudje sledili lažnim učiteljem.Zdaj vidimo pojavljanje raznih kultov,krivoverstev,prevar in okultizma,pri čemer se mnogi odločijo,da bodo sledili New Ageu ali poganskim religijam.To lahko tudi vidite pri praznkih,ki jih praznujemo pri nas kot so Velika Noč,Božič,1.Maj,ki imajo poganske se pravi satanistične korenine ampak pomešane v primeru Velike Noči in Božiča z Svetopisemsko resnico Jezusovega rojstva in Vstajenja..


Na pozitivni strani,Joel 3: 1-3,prerokuje,da bo velik izliv Svetega Duha.Joelova prerokba je bila izpolnjena na binkošti dan(Dela 2:16) in še vedno vidimo posledice tega izliva v revivalnih in krščanskih gibanjih, ki jih vodi Duh in v svetovnem pridiganju evangeljskega sporočila.Temu smo lahko tudi priča velikanskemu porastu bralcev in raziskovalcev Svetopisemske resnice po socialnih omrežjih na Youtubu in po  spletnih straneh💪🏻da ne omenjam ponovnega izbruha teorije Ravne Zemlje v letu 2015,ki je mnoge od nas primorala,da se vrnemo k Svetopisemski besedi.

Skupaj z znaki na naravnem in duhovnem področju,prav tako znaki v družbi.
Vzpon nemoralnosti v današnji družbi je simptom človeškega upora proti Nebeškemu Očetu.Splav,homuseksualnost,spremembe spola,zloraba drog in zloraba otrok so dokaz,da bodo"zlobneži in vsiljivci stopnjevali slabo z še slabšim.

Zdaj živimo v hedonistični in materialistični družbi.Ljudje so ljubitelji samega sebe,zaljubljeni zagledani vase-" in delajo tisto,kar je prav v njihovih očeh.

Vse te stvari in še veliko več lahko vidimo okrog nas vsak dan(glej 2. Timoteju 3: 1-4).

Tole pa vedi,da bodo v poslednjih dneh nastopili hudi časi.Ljudje bodo namreč samoljubni, lakomni,bahavi,prevzetni,preklinjevalci,neposlušni staršem,nehvaležni in nesveti,brez srca, nespravljivi,obrekljivi,brez samoobvladovanja,divji, brez ljubezni do dobrega,izdajalski, predrzni,napihnjeni.Raje bodo imeli naslade kakor Nebeškega Očeta,držali se bodo zunanje oblike pobožnosti,zanikali pa njeno moč.Tudi teh se izogiblji.Mednje namreč spadajo tisti,ki se vrivajo po hišah in lovijo z grehi obložene ženske,take, ki jih ženejo vsakovrstna poželenja in se vedno učijo,pa ne morejo nikoli priti do spoznanja resnice.Kakor sta se Janes in Jambrés uprla Mojzesu, tako se tudi ti upirajo resnici.Njihov um je pokvarjen in njihova vera nezanesljiva. Toda daleč ne bodo prišli,kajti vsem bo postala očitna njihova neumnost, kakor je postala očitna tudi neumnost onih dveh.

 


Izpolnitev nekaterih prerokb ob koncu sveta se je zdelo nemogoče do prihoda sodobne tehnologije.Nekatere sodbe v Razodetju so lažje razumljive v tej novi dobi.V razodetju 13,naj bi Antikrist nadziral trgovino tako,da bo prisilil ljudi,da vzamejo znak zveri in glede na današnje napredke v tehnologiji računalniških čipov,je to orodje,ki ga bo uporabil verjetno že tukaj.
Tisti,ki bodo prejeli ta znak zveri te "čipe"bodo pogubljeni,torej pod nobeno ceno ga ne vzemite,tudi če gre za vaše življenje in življenje bližnjih!Razodetje 14/9/10
»Če kdo moli zver in njeno podobo in sprejme na čelo ali na roko žig,bo tudi sam pil od vina Božjega srda,namešanega v čaši njegove jeze: z ognjem in žveplom bo mučen vpričo svetih angelov in vpričo Jagnjeta.Mislim,da so te novodobne kriptovalute kot je bitcoin predhodnica tega sistema te valute in brez nje ne bo mogel nihče ne kupovati ne trgovati.Obstajajo tudi politični znaki.Obnovitev Izraela na njegovo ozemlje leta 1948(14.Maj 1948-14.Maj 2018/70 let) je edina najbolj impresivno izpolnjena prerokba,ki dokazuje,da živimo v preroških časih.Na prelomu 20.stoletja nihče niti ni sanjal,da se bo Izrael vrnil v svojo deželo,kaj šele zasedel Jeruzalem.

Kdo je videl kaj takega?
Kdo je slišal kaj takega?
Mar pride dežela na svet v enem dnevu?
Se cel narod rodi hkrati?
"Nikoli v zgodovini se ni zgodilo kaj takega-ampak Nebeški Oče je držal besedo,ki jo je napovedal v Ezekiel 37/21,22 Izrael je postal priznana država,pravzaprav"rojen v enem dnevu"

Jeruzalem je zagotovo v središču geopolitike in stoji sam proti mnogim sovražnikom Zaharija 12: 3 to potrjuje:"Tisti dan bom naredil Jeruzalem kakor težek kamen za vsa ljudstva: vsi, ki ga bodo poskušali vzdigniti, se bodo hudo poškodovali"
Matthew 24: 6-7 je napovedal,da bo "narod naraščal proti narodu in kraljestvo proti kraljestvu."Vojne in govorice o vojnah" so nedvomno značilne za ta sedanji čas.

Trenutno smo priča še eni prerokbi danes,napadi na Sirijo(ZDA,FRANCIJA,ANGLIJA..) se lahko obrnemo na Izaija 17,ki pravi;Glej, Damask bo kot mesto izginil in bo kup razvalin.

 

Potrebno bo tudi spremljati Izrael,kajti Luka 21/20 nam daje opozorilo,ki pravi;Ko pa boste videli, da so vojske obkolile Jeruzalem, tedaj védite, da je blizu njegovo opustošenje.Takrat naj bežijo v hribe tisti, ki so v Judeji; in tisti, ki so v mestu, naj gredo ven in tisti, ki so na polju, naj ne hodijo noter,kajti to so dnevi maščevanja, da se izpolni vse, kar je pisano.Gorje nosečim in doječim v tistih dneh,ker bo velika stiska v deželi in jeza nad tem ljudstvom.

 

RESNIČNO NUJEN OGLED TEGA VIDEJA !!!

To je le nekaj znakov,ki jih živimo ob koncu dobe.Še veliko jih je.Nebeški Oče nam je dal te prerokbe,ker ne želi,da bi kdo poginil,in vedno daje veliko opozorilo,preden izlije svojo srd (2 Peter 3: 9).

VZETJE/1 Tesaloničanom 4/17

se lahko zgodi v vsakem trenutku.Nebeški Oče se bo ukvarjal z grehom bodisi po milosti bodisi z jezo.Janez 3:36 pravi: "Kdor veruje v Sina, ima večno življenje,kdor zavrne Sina,ne bo videl življenja, kajti Očetova jeza ostane na njih."Tisti,ki ne sprejme Jezusa Kristusa kot svojega rešitelja,bodo okusili jezo Nebeškega Očeta.

 

Obstaja debata ali dva tabora med raziskovalci Svetih Spisov,o VZETJU in rešitev pravičnih

pred veliko STISKO SEDMIH LET,da bodo tudi pravični živeli v tej stiski in da se bo VZETJE Ecclesie("Cerkve")zgodilo pred Očetovo JEZO.To lahko vidimo v večih primerih kot je Noe,ki ga je Oče rešil pred pogubo ali Lota,ki ga je rešil pred uničenjem Sodome In Gomore.

Pred uničenjem so bili vsi ti rešeni,ampak ali se njihovo življenje pred rešitvijo šteje kot njihova STISKA??Ali je to Blagoslovljeno UPANJE VZETJA,rešitev že pred veliko STISKO 7ih let ali med STISKO?Kakorkoli,Vzetje Ecclesie se bo zgodila pred Jezusovim drugim prihodom,katerega bodo videli vsi na Zemlji.

Jezus je rekel v Luku 21/30 Varujte se, da vam srca ne bodo obtežena z razuzdanostjo, pijanostjo in življenjskimi skrbmi in da vas tisti dan ne ujame nenadoma kakor zanka. Prišel bo namreč nad obličje vse zemlje.Zato bedite in vsak čas molíte, da bi zmogli ubežati vsemu temu, kar se bo zgodilo, in stopiti pred Sina človekovega.«  ali

 

Razodetje 3/10  Ker si ohranil mojo stanovitno besedo,bom tudi jaz obvaroval tebe pred uro preizkušnje,ki bo prišla nad vesoljni svet,da preizkusi prebivalce na zemlji.

V teh preroških časih moramo ostati tudi TREZNI,BUDNI in NERAZUZDANI.

 

Tudi danes ljudje ne znajo presoditi časa v katerem živimo,Jezusove besede,ki jih je spregovoril v Luku 12-56 in Mateju  se resnično lahko prenesejo v današnji čas,saj niso znali presoditi časa v katerem so,niso znali presoditi,da je Jezus Odrešenik,ki je bil prerokovan,skozi Svetopisemska Besedila,takole je rekel Jezus....

»Kadar vidite, da se na zahodu dviga oblak, takoj pravite: ›Dež prihaja,‹ in tako se zgodi. Kadar pa piha jug, pravite: ›Vročina bo,‹ in je res.Hinavci! Obličje zemlje in neba znate presojati, kako da ne znate presojati tega časa?«

Dobesedno,smo tudi danes obsedeni z vremenom in obličjem Zemlje,ne znamo pa presoditi časa v katerem se nahajamo!

 

Dobra novica je,da ni še prepozno,da bi izbrali večno življenje.Vse, kar je potrebno,je sprejemanje,z vero,Očetovega in Jezusovega brezplačnega darila milosti.Ničesar ne morete storiti,da bi zaslužili milost;Jezus je plačal ceno za vas,s krvjo na križu(Rimljanom 3:24).Ste pripravljeni na Gospodovo vrnitev?Ali boste doživeli Njegovo jezo?

 

Odgovori na veliko svetopisemskih vprašanj,na spodnji spletni strani:

Dobrodošli v slovenski različici www.GotQuestions.org!

 

Pripravil in Uredil

Leon B.

Comments: 0